Tuesday, 17 December 2013

Menggedik.. Heh.

Assalamualaikum..
17 Disember 2014..
macam istimewa je tarikh ni kennn..
Hah! Semestinya istimewa kerana ini la tarikh detik2 perkenalan saya dan Encik Abang..hee
By the way,tak sangka pon boleh Fall in love with this guy.. Sebab tak pernah la percaya yang perkenalan dari laman sosial ni boleh di percayai.kui,kui,kui.. Tapiiii.. Dua orang kakak fai pon bertemu jodoh di Facebook juga.. dan alhamdulilah bahagia hingga harini dengan di anugerahkan anak-anak yang comel-comel..ehee..

So ya,today,fai nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Perkenalan kepada Mohd Zulqarnain b. Samsudin
Semoga ape yang di rancang untuk hubungan ni Allah permudahkan. Kite usaha dan selebihnya kite serahkan pada-Nya. *bunyi macam nak kawen kan..ahaha,

So ucapan saya pada awak..awak jaga diri baik-baik,jaga kesihatan,jaga makan minum dan jangan jadi workerholic sangat..kesian badan tu..and ya,walaupun sekarang kita dah jauh,dah susah nak contact dan susah nak jumpa sebab awak busy dengan kerja kenn..saya tetap percaya awak. Mungkin ada hikmahnye,seperti Nabi Adam dan isterinya Hawa..Allah temu kan mereka kemudian Allah pisahkan..Begitu lama nya hingga bertahun-tahun..kemudian Allah satu kan mereka kembali. So,andainya awak memang jodoh saya,hope next pertemuan kita disatukan dengan ikatan pernikahan..aminnn..hee.

Ok da tak nak da taip panjang-panjang nanti ada pulak yang geli tekak nak muntah..kikik.
So I've create a special video for you..just to throwback our memories (n_n) Miss you.

Saturday, 14 December 2013

Sabun Double Gluta 105 - 110g


Assalamualaikum =)
hey lama betul Blog ni menyepikan.. Now I come back! :)
Sekarang ramai diluar sana nak tampil cantik dan bergaya kan.. So,di sini saya ada menjual Sabun Double Gluta. Kelihatan sungguh comelkan dengan warna-warni seperti jelly. Sesuai digunakan untuk muka dan badan. Sebelum ni banyak produk dipasaran yang fokus pada pemutihan muka sahaja. Tapi bila muka je da putih,tangan dan badan gelap,tak ke nampak macam TAIK CICAK.. Aiyoooo..So,dengan hanya menggunakan 1buku sabun saja, boleh memutihkan 1badan dan muka! Berbaloi kan? Walaupon sabun ni akan menyebabkan penggelupasan berlaku,

ia nya tidak merbahaya pon. Sama sekali tidak! Sebab dia membuang sel-sel mati yang ada pada kulit kita...hasilnya akan jadi begini :-



Awwwwwwsome kan!! Hasil nya tiada la kelihatan seperti taik cicak lagi.. hehe..
ha mai la pakat-pakat dengan kawan,family and saudara-mara cuba produk ni =)


Antara fungsi Sabun Double Gluta ni ialah :-

  •  Memutihkan kulit
  •  Melembut & melicinkan kulit
  • Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
  •  Sesuai digunakan utk muka & badan
  • Boleh merawat masalah jerawat badan
  • Sesuai utk semua jenis kulit
  • Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
  • Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
  • Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
  •  Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
  • Bau yang wangi

Cara-cara menggunakan Sabun Double Gluta ni ialah :-

  •  UTK badan guna spt sabun mandi biasa ( biarkan 15-20 min & bilas)
  • Untuk muka, buihkan sabun dan biarkan 1-5 min & bilas
  •  Kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni
  • Gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering
  • Gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yang terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas)
  • Menjadikan kulit lebih putih 
Untuk pertanyaan & tempahan sila inbox saya di :-